Leglo C

CH Lantaka Zenith of Sunlight & CH Dabljuu Who's Gotfellow


Zaradi izjemno lepih mladičkov prejšnjega legla, sem se ponovno odločila pariti s Finskim samčkom, lepotnim šampionom, ki je manjši, kar je za mojo Bony idealno, srednjega temperamenta, temnejših barv, lepe hrbtne linije in simpatičnega izraza.

Sporočam veselo novico: na dan Evrope, 9.6.2007 popoldne se je kar hitro skotilo 6 novih Manchestrčkov, tokrat so v prednosti samčki. Za njihova imena pa sem izbrala:

  • Mantera Cousteau
  • Mantera Casper
  • Mantera Champion
  • Mantera Chopin
  • Mantera Carisma
  • Mantera Charlotte

Seveda sem bila zopet babica moji Bony, jo spodbujala, jo masirala in ji pomagala, da je šlo vse malo hitreje, pomagala osvoboditi ter do konca očistiti novorojenega psička in jim pomagala najti seske.
Prva noč je bila kar naporna, saj si je Bony želela imeti mladičke v ogromnem gnezdu iz kupa rjuh, sama pa sem vztrajala za lično urejeno kotilnico. Vsako uro sem prišla kontrolirati mladičke, če so vsi pri Bony, saj prve dni predolg umik od samičke lahko pomeni tudi pogin mladička. No, take nočne kontrole me čakajo sedaj vsaj 10 dni, dokler ne bodo mladički dovolj stari in se bodo sami premikali, kjer bodo želeli.
Že dan po kotitvi mi je Bony jasno pokazala, da se ne strinja z mojo ureditvijo njene kotilnice, ki je sicer standardna, zelo prijetna za dotik ter praktična, saj se hitro odstrani vse, kar je umazano, po drugi strani pa je nepremočljivo. Ko sem bila nekaj ur odsotna zaradi treninga agilitija z Loti, je celotno sobo 'preuredila' po svoje. Ko sem stopila notri, nisem mogla verjeti, da je uspela vse brisače, rjuhe, dekce in podloge iz njenega odprtega predalnika po samo njej razumljivem redu razmetati po celi sobi. Pri vratih me je čakal kup umazanih podlog, rjuh in brisač, vse ostale pa si je zvila v nekakšno gnezdo in tja prenesla mladiče. Celo ograjice je popolnoma premaknila... No, njen predlog odpade, to že ve.
Loti pa kar ni razumela, čemu ne sme biti z menoj ob Bony, ko je kotila. Čisto nesrečno naju je gledala na drugi strani ograjice. Ko pa sem ji začela kazati pravkar skotene mladičke, je postala čisto zmedena, sicer jih je takoj polizala, vendar kar ni vedela, odkod so se vzeli. No, dan kasneje pa že 'teži' Bony, če ji lahko pomaga pri umivanju mladičkov...
Sedaj, ko imajo mladički že 10 dni, so bili danes razglisteni, Bony pa je prav srečna, ko spet hodi z nami na daljše sprehode v naravi, medtem kot njeni mladički veselo spančkajo. Pravi orjaki so postali v tem tednu in nekateri so prav smešni, ko se prisesajo, potem pa zaspijo ter jim bratci ali sestrici 'ukradejo' sesek iz njihovih smrčkov.
Novi lastniki že komaj čakajo nove slikice, ki jim jih redno pošiljam, še bolj pa dneva, ko si bodo lahko novega člana družine prvič ogledali, to bo po 6. juniju, ko bodo mladički že dopolnili 4 tedne in se prvič sončili ter uživali v svobodi narave. Še preden so lastniki konec junija dobili novega družinskega člana, so dobili moj priročnik o vzgoji in negi mladička, ki sem ga dopolnila skladno z njihovimi dodatnimi vprašanji. Nekateri so prišli vsak teden obiskati vedno bolj živahne mladičke, skupaj smo šli na krajši sprehod ter se ob tem pogovorili o vseh vprašanjih, ki so jih imeli.