Leglo J - februar 2018


15.2.2018 so nas v večernih urah (med 19.15 in 21.38) razveselili štirje mladički. Najprej so se skotili trije samčki, za njimi še edina samička, ki so tehtali med 240 in 315g). Njihovi bodoči lastniki so jih poimenovali:

  • Mantera Jupiter
  • Mantera Jaspis
  • Mantera Justy
  • Mantera Joy

Hja, prvo leglo, kjer smo imeli malo pasjo damo med tremi mušketirji. Pričakovala sem tri razigrane pasje samčke in mirno in tiho psičko. A že kmalu po kotitvi sem opazovala, da bo glavna v tem leglu prav samička. Tudi prav. Veliko smo se nasmejali ob opazovanju psičke, ki je znala s svojo odločnostjo umiriti samčke med njihovo igro, jim z veseljem ukradla njihovo najljubšo igračko ali pa začela svoje vrste novo igro.

Mladički so uživali v medsebojni igri, a zaradi precej deževnega vremena niso mogli biti zunaj toliko, kolikor bi si želeli. Smo jih pa zato predvsem zadnje tri tedne z veseljem vzeli naokoli z avtom na krajši izlet, da so se navadili bodočih avantur z lastniki, kot vselej, smo obiskali trgovino za živali po njihovem prvem obisku veterinarke, ko so bili čipirani in cepljeni. Kamorkoli sem prišla s štirimi mladički, povsod so bili občudovani ne le zaradi njihove prikupnosti, temveč tudi za mladičke kar zglednega obnašanja.

Vsi samčki so ostali pri svojih lastnikih v prestolnici, samička pa je odšla na Gorenjsko. Kot v vseh dosedanjih leglih, so se mladički tedensko srečevali v okviru igralnih uric in kasneje male šole, kjer so se učili ne le temeljev pravilne socializacije ter pozornosti in priklica, temveč predvsem številnih trikov in vsakodnevnih spretnosti, s katerimi so razveseljevali svoje lastnike.