Leglo L - september 2019


5.9.2019 smo pričakali prvo čarovniško leglo ljubiteljev Harry Potterja. Naši pasji družini so se sredi noči (med 0.15 in 1h) pridružili trije krepki samčki, ki so ob kotitvi tehtali med 245 in 267g. Bila je ekspresno hitra nočna kotitev, ki nas je vse zaradi enostavne in tako hitre kotitve, veselo presenetila.

Vso poletje so jih bodoči lastniki nestrpno pričakovali in glede na njihovo navdušenje nad slavnim čarovnikom so se odločili svojim mladičkom dati temu skladna imena:

  • Mantera Lord Blacky
  • Mantera Lovely Dobby
  • Mantera Lucky Snitch

Mladički so bili zelo mirni, tihi in nezahtevni. Kar se da hitro sem se potrudila, da bi lahko spoznali zunanji svet, da bi kar najbolje izkoristili lepo jesensko vreme. Zelo lepo so se igrali, bili pravi pasji fotomodeli, ki so jih občudovali vsi obiskovalci, seveda najbolj nestrpno pa so jih pričakovali njihovi lastniki, za katere je bil to njihov prvi družinski pes. V šestem tednu starosti mladičkov smo pričeli z igralnimi uricami mladičkov z njihovimi lastniki, tako da so imeli čas že dva tedna preden se jim je mladiček pridružil se naučiti pravilnega rokovanja mladička, prepoznavanja njegove telesne govorice, navajanja na čistoči, osnov zdrave prehrane mladička in seveda prvih skupnih sprehodov in osnovne socializacije. Na moje veliko veselje je en mladiček ostal v naši bližini, tako, da ga lahko pogosto srečujemo na sprehodih, spremljamo njegov razvoj in z veseljem razvajamo z obiski. Ostala mladička sta odšla na Štajersko in Dolensko. Ni bilo večjega veselja, kot medsebojna igra ob tedenskih srečanjih mladičkov na igralnih uricah…