Leglo M - marec 2020


Dober teden preden se je začela korona pandemija v Italiji, smo parili našo najmlajšo in najbolj nežno psičko Hilpi s čudovitim angleškim samčkom in psarne, ki slovi po odličnem gibanju. V poseben ponos nam je bilo, da je prav ta psarna slavila prestižno zmago v najbolj ugledni svetovni razstavi psov na Cruftsu 2020 v Veliki Britaniji.

Mladičke smo poimenovali:

  • Mantera Miracle
  • Mantera Mistery
  • Mantera Magic

Mladički so popolnoma samostojno pribrcali na svet v noči iz nedelje na ponedeljek 9.3.2020 v dobri uri. Razveselili smo se dveh samčkov in ene samičke. Zaradi nezmožnosti pošiljala mladičkov v tujino v času pandemije, sem morala odpovedati rezervaciji lastnikov iz Nemčije in Anglije, kjer bi se pridružila njihovemu predstavniku iste pasme.

Ob kotitvi so mladički tehtali med 200 in 246g, potem pa čez en teden podvojili porodno težo. Pri 3,5tednih so že vsi presegli težo 1kg. So tihi, mirni in nezahtevni mladički, ki sedaj že veselo pritečejo k vsakemu, ki pride v njihovo sobico, ki v miru odraščajo. Skoraj 4 tedne stari so začeli prvič okušati pripravljen mlečen obrok, čez nekaj dni, pa bodo že pričeli z mesnim obrokom. V četrtem tednu bo vreme že tako toplo, da bodo začeli uživati v lepotah zunanjega sveta.