Leglo G - 8.5.2015

Mantera Dreamcatcher in CH Adele Fast Happiness10.3. smo prvič parili Bibi s čudovitim samčkom moje vzreje Spikom. Po priporočilu priznane sodnice in več desetletne vzrediteljice MTjev iz Anglije, ki jo je Bibi navdušila s svojim odprtim in igrivim značajem, vsestransko uporabnostjo (agiliti, poslušnost, terapevtski pes), odlično gosto dlako in temnejšim tan odtenkom ter idealnimi merami, sem se odločila ravno za paritev iz Spikom, ki je bil najlepši samček mojega D legla in ima predvsem izjemno lepo glavo ter hojo o katerem so na vzrejnem pregledu sodniki govorili samo v superlativih in spraševali, čemu ga ne razstavljamo..

V prvi polovici brejosti ni Bibi kazala prav nobenih znakov prihajajočih mladičkov. Moj mali norček, ki se uživa igrati prav z vsakim otrokom, psom, je še naprej z menoj in kolesom norela do Vrhnike in nazaj, se lovila z zajčico Oti, uživala v agilitiju, pomagala učencem z učnimi težavami v okviru svojega terapevtskega poslanstva in veselo prinašala vse, kar je letelo po zraku. Na polovici brejosti je UZ potrdil, da pričakujemo mladičke. Dva tedna pred kotitvijo sem jo še zadnjič razglistila, pospravila agiliti ovire in zadnji teden krajšala njene sprehode.

V petkovem jutru, potem ko so hčere odšle v šolo in vrtec, so se začeli močnejši popadki, razpok mehurja in malo pred poldnevom se je kot prva porodila roza samička, sledila ji je težja oranžna samička, kmalu za njo najlažja krem samička, pol ure kasneje še ena lahka rdeča samička in po več kot eni uri naše presenečenje, moder samček. Bibi je bila kar utrujena po kotitvi, a se je v hipu odlično vživela v materinsko vlogo. Naslednji dan je mladičke pregledala veterinarka in potrdila, da so popolnoma zdravi. Bibi je zelo skrbna mamica, nenehno neguje svoje mladičke, jih pridno hrani in šele po enem tednu si je zaželela na krajši sprehod, do takrat pa le na domačo zelenico, saj se ni želela ločiti od mladičkov.

Mladički lepo napredujejo, dvakrat dnevno preverjam njihovo težo in jih pregledam, zamenjam rjuho, na kateri spijo, kar Bibi skrbno nadzoruje. No, ne strinja se z mojo ureditvijo ležišča – kot odnesem pete iz sobe, vso ležišče spremeni v veliko gmoto rjuh in brisač, kar postane za mladičke neprehodno gnezdo, ona pa jih z užitkom pokriva, kot je sama vajena spati pokrita z deko. Prav zaradi še vedno ponoči spim ob vznožju njihovega ležišča, podnevi pa jih tudi vsake pol ure preverim ter ponovno uredim ležišče. Od tretjega do 16. dneva naredim enkrat dnevno z vsakim mladičkom posebno terapijo, ki se je pri delovnih in terapevtskih psih izkazala odlično za spodbujanju nevrološke rasti in razvoja.

Konec prvega tedna mladičke obišče vzrejna referentka, zato smo jim že izbrali imena:

  • Mantera Galileo
  • Mantera Gloria
  • Mantera Grace
  • Mantera Gea
  • Mantera Galina