Leglo H - april 2016

Mantera Dreamcatcher in Adele Fast HappinessZaradi čudovitih lanskih mladičkov, ki so navdušili s svojim značajem, barvami, velikostjo (samičke med 37-38, samček 42cm), kar smo želeli s to paritveno kombinacijo izboljšati, smo ponovno parili s Spikom.

10.4.2016 smo dočakali 5 čudovitih mladičkov, dve samički in tri samčke.

Kljub veliki kotilnici, se je mamica Bibi odločila skotiti v svoji majhni posteljici, v kateri najraje spi. Kotitev je potekala gladko, mladički so ob kotitvi tehtali med 204-232g in takoj začeli sesati prvo mleko.

Bibi je izjemna mamica, ob svojih drugih mladičkih dosti bolj mirna, preudarna, skrbna in ljubeča. Mladički so bili v tem leglu bolj počasni, saj jih tudi po 25 dneh ni zanimala nobena druga hrana od Bibinega mleka. S težo so lepo enakomerno napredovali in končno le šele proti koncu tretjega tedna pokazali zanimanje najprej za mlečni, nekaj dni kasneje tudi za mesni obrok.

Četrti teden so mladički začeli spoznavati tudi zunanji svet, domači travnik, kjer smo jim postavili varno zunanje igrišče s številnimi igrali, bazenčkom in pokritim delom, kamor se lahko umaknejo pred močnim soncem. Seveda so mladički zunaj le takrat, ko smo tudi sami z njimi. Po petem tednu so dobivali vse več obiskov. Obiskovalce so navduševali s svojimi mahajočimi repki in nenehnimi poljubčki.

Mladički uživajo ob različnih igrah in igralih